Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Brugklas
Het Goese Lyceum houdt rekening met de verschillende mogelijkheden en interesses van leerlingen. Leerlingen kunnen kiezen uit reguliere klassen of klassen gericht op bepaalde interessegebieden als Kunst en Cultuur, Technasium, klassieke talen of Tweetalig VWO. Zelfs het combineren van Tweetalig VWO en Technasium is mogelijk!
Voor alle mogelijkheden is er een aantrekkelijk programma samengesteld.

Keuzewerktijd- en Zorgband
Naast de gebruikelijke lessen is er een Keuzewerktijdband en een Zorgband in de lessentabel opgenomen. Leerlingen kunnen ongeacht de klas waar ze starten, gebruik maken van de Zorgband. Binnen de Zorgband worden o.a. hulplessen, remedial teaching en weerbaar-heidstraining verzorgd. Binnen de Keuzewerktijdband kunnen leerlingen deelnemen aan verschillende workshops en modules op sport- en kunst- en cultuurgebied. Vanuit het eerste leerjaar zijn er diverse doorstroommogelijkheden.

Intensief mentoraat
Alle brugklassen hebben tot de herfstvakantie twee mentoruren en erna één mentoruur waarbinnen o.a. aandacht wordt besteed aan studie- en sociale vaardigheden. Iedere mentor wordt geassisteerd door twee ouderejaars leerlingen (tutoren). Zij helpen de leerlingen tijdens het eerste leerjaar met de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.
      
Documents
 TitelEigenaarCategorieGewijzigd OpGrootte 
Bevorderingsnormen onderbouwAdministrator Account 5-12-2013152,52 KBDownloaden
©2011 Pontes Het Goese Lyceum - Alle rechten voorbehouden
Ga voor het Goese! | Pontes | Sitemap | Inloggen