Doorzoek de site
 
Ga snel naar
Een brug naar de toekomst   | Pontes | Sitemap
Cultuurprofielschool
Cultuurprofielschool
Het Goese Lyceum mag de naam cultuurprofielschool gebruiken.
Dit betekent dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onze school heeft aangewezen als een school waar veel kunstzinnige- en culturele activiteiten plaatsvinden op het gebied van film, theater, toneel, kunst, sport en cultuur. In Nederland is een beperkt aantal cultuurprofielscholen. Op het Goese Lyceum worden zowel binnen als buiten de schooltijden veel activiteiten georganiseerd. Ze maken deel uit van het onderwijs. Ieder jaar geven bekende en onbekende gezelschappen voorstellingen. Soms zijn dit kijkstukken, soms opvoeringen waarbij jij in actie moet komen. Wil je na schooltijd zelf iets doen aan muziek en/of toneel dan krijg je daarvoor de ruimte. Locatie Oranjeweg heeft een schoolorkest dat wekelijks repeteert. Voor leerlingen, ouders en docenten die liever zingen, is er het schoolkoor dat ook regelmatig bijeenkomt. Eens per twee jaar studeren leerlingen en docenten gedurende een aantal maanden een musical in of wordt er een cabaretvoorstelling opgevoerd. Op het schoolterrein van de locatie Bergweg zijn een minitheater, huisbioscoop en geluids- en opnamestudio gehuisvest. Deze ruimtes worden niet alleen gebruikt voor de leerlingen van de VMBO-Theaterschool maar worden ook voor activiteiten buiten schooltijd (vrijdagmiddagtheater) beschikbaar gesteld. Daarnaast worden op beide locaties vele andere activiteiten georganiseerd zoals theatervoorstellingen, kunst- en cultuurdagen, unplugged festivals en filmavonden.

Na de herfstvakantie kun je in de brugklas op beide locaties aan de slag met keuzewerktijd. Hierbij maak je een keuze uit verschillende lesactiviteiten en/of workshops, zoals bijvoorbeeld cabaret, fotografie, sport, sieraden maken, websites bouwen of toneel.

Beste kids,
 
Wij zijn Maartje den Boer en Marjolein Oudmeijer. Wij zijn van Kunst en Cultuur.Dat is heel leuk. Je krijgt bijvoorbeeld nog extra vakken zoals dans, toneel, audiovisueel, beeldende vorming 2d en beeldende vorming 3d.
Laatst zijn wij met de Kunst- en Cultuur klassen naar Den Haag geweest. Daar gingen we workshops doen, de ene nog leuker dan de andere!
Je krijgt ook best veel huiswerk mee, en daarvoor hebben wij een tip: maak eerst je huiswerk en doe dan wat ja al zooooo graag zou willen doen.
Ook een oproep voor de jongens. Kom gezellig naar kunst en cultuur. De jongens uit onze klas vinden het hartstikke leuk.
Het is net zo leuk voor jongens als voor meisjes!!
 
Wij hopen dat je een goede keuze maakt!
Kom gezellig naar de Kunst- en Cultuurklassen!
 
Veel succes,
Maartje en Marjolein
Cultuur
Zoek Labels 
Cultuureducatie een manifest
Het Steunpunt Cultuurprofielscholen heeft een Manifest Cultuureducatie opgesteld ondersteund door een korte film.

Via onderstaande link kunt u het manifest downloaden en de film bekijken.

http://www.cultuurprofielscholen.nl/manifest-cultuurprofielscholen


Overige filmpjes van Cultuurprofielscholen kunt u bekijken via het Youtube kanaal van het Steunpunt:
http://www.youtube.com/user/CultuurprofielVCPS/featured
©2011 Pontes Het Goese Lyceum - Alle rechten voorbehouden
Ga voor het Goese! | Pontes | Sitemap | Inloggen